Coronabeleid

UPDATE PER 23.09.2021:

Per zaterdag 25 september a.s. hebben we weer te maken met nieuwe regels. Naast de basisregels (blijf thuis bij klachten, was vaker je handen, nies in je elleboog, ....) hebben we te maken met de volgende regels:

onze voetbalkantine valt onder de regels voor de horeca. Dit betekent dat we bij de muurbank achterin de kantine een deel hebben afgescheiden -door middel van tape- waar je kunt zitten.

Wij vragen wel naar jouw Coronatoegangsbewijs (QR-code op de app of gele boekje) als je zittend -binnen het daarvoor afscheiden deel van de kantine- iets wilt eten of drinken. 

Wij vragen niet naar jouw Coronatoegangsbewijs (QR-code op de app of gele boekje) als je in onze kantine staand iets wilt eten of drinken. Ook als je een consumptie af komt halen dat je buiten op wilt eten of drinken, vragen we niet naar jouw Coronatoegangsbewijs.

Onze desinfectiezuilen blijven staan. maak hier vooral gebruik van. 

Wil je naar het toilet? Dat kan zonder Coronatoegangsbewijs.ALGEMEEN
• alle sportactiviteiten, trainingsvormen en amateur-wedstrijden en competities zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs;

• publiek bij amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan;

• alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder;

• sporttoernooien waar de sportbeoefening centraal staat zoals meerdere wedstrijden tegen meerdere teams zijn toegestaan.

We hebben samen gezocht naar de meest werkbare constructie -uiteraard binnen de geldende regelgeving- voor onze vrijwilligers. Wij vragen alle bezoekers aan ons sportpark zich te houden aan bovenstaande regels. Het is niet moeilijk maar wel even wennen misschien. Heb je vragen? Stel ze vooral. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


UPDATE PER 02.09.2021:

Voor, in ieder geval, zo lang we ons aan de 1,5 meter-maatregel moeten houden is het niet toegestaan om bij FC Klazienaveen feestjes en/of bijeenkomsten te organiseren waarmee we de basismaatregelen overtreden. De eerstvolgende persconferentie staat gepland voor 20.09.2021. Tot die tijd hebben we in ieder geval te maken met de 1,5 meter-maatregel. 

We begrijpen de behoefte om het weer -extra- gezellig te maken met elkaar. Hopelijk zijn we bezig met de laatste loodjes, nog even volhouden dus met z'n allen!
UPDATE PER 01.09.2021 (bron KNVB):
 

Op zaterdag 4 september gaat bij de amateurs het districtsbeker-toernooi van start. Dat roept met het oog op de huidige coronamaatregelen wellicht de volgende vijf vragen op die we graag beantwoorden:

1) Wat zijn de verwachtingen voor het komend seizoen na twee eerder afgebroken seizoenen?
We zijn heel positief gestemd en kijken uit naar een mooi voetbalseizoen. Uiteraard kunnen de besmettingscijfers plotseling oplopen, dat hebben we eerder gezien. Er bestaat dus nooit 100% zekerheid als je vooruit wil kijken, maar het verschil met de afgelopen twee seizoenen is dat inmiddels de overgrote meerderheid van de bevolking is gevaccineerd en/of antistoffen heeft omdat ze al corona hebben gehad. Daarbij bleek het amateurvoetbal eerder al geen coronabrandhaard te zijn: er wordt (veelal) in de buitenlucht gespeeld en het aantal langere contactmomenten tijdens het voetballen is zeer beperkt.

2) Mag er gebruik worden gemaakt van de kantine, kleedkamers en douches?
Ja. Voor de kantines gelden dezelfde regels en protocollen als voor (de rest van) de horeca. Voor in de kleedkamers en douches zijn alle basismaatregelen van toepassing: 1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

3) Waarom is Testen voor Toegang niet van toepassing op zelf voetballen?
De kans op besmetting tijdens het voetbal is minimaal, zeker op het veld in de buitenlucht. Onderzoek heeft aangetoond dat er tijdens het voetballen nauwelijks langere contactmomenten zijn. Als men buiten het veld zich houdt aan de bekende basisregels, waar alle verenigingen protocollen en maatregelen voor hebben, dan blijft het spelen van competitie veilig en verantwoord. Dan heeft het ook geen toegevoegde waarde om extra drempels op te werpen zoals toegangstests om te gaan sporten, wat op zichzelf al juist een positieve werking heeft op de gezondheid en weerstand van de deelnemers.

4) Mogen vrienden en familie komen kijken?
Jazeker. Langs de lijn moeten bezoekers wel 1,5 meter afstand van elkaar houden zolang deze maatregel voor de gehele samenleving geldt (dit los van de evenementen waarbij men met de CoronaCheck-app een vaccinatie, negatieve coronatest of antistoffen als gevolg van een eerdere besmetting kan aantonen, alleen dan is 1,5 meter niet altijd nodig). Maar het veld is groot, dus dit zal niet snel problemen opleveren. Voor de ‘grotere’ wedstrijden in het amateurvoetbal met veel publiek aanwezig waarbij gebruik wordt gemaakt van een tribune, geldt dat men daar of 1,5 meter afstand moet hanteren, of dat men via de gemeente een vergunning heeft voor het organiseren van de wedstrijd met meer publiek via Testen voor Toegang. Dan dienen alle supporters over een coronatoegangsbewijs te beschikken, maar bij het bezoeken van een normale wedstrijd dient publiek puur de 1,5 meter aan te houden langs het veld en is er geen coronatoegangsbewijs nodig.

5) Tot wanneer gelden de (huidige) coronamaatregelen?
Op 17 september wordt besloten of er per 20 september afscheid wordt genomen van de 1,5 meter samenleving en er een nieuwe regels komen voor het bezoeken van amateursportwedstrijden. Dus in elk geval tot 20 september blijven de huidige maatregelen gelden.UPDATE PER 24.06.2021 (NIEUWE REGELS GAAN IN PER ZATERDAG 26.06.2021):

 
 • Trainen en voetballen:
 • alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
 •  
 • Publiek:
 • iedereen is weer welkom op ons sportpark. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Publiek mag dus ook langs het veld staan. 
 •  
 • Kantine:
 • horeca, en dus ook sportkantines, mogen tot middernacht open. Er moet nog steeds 1.5 meter afstand gehouden worden. Het aantal bezoekers is dus afhankelijk van de grootte van de kantine. Let op de aanwijzingen van de (kantine)vrijwilligers.
 •  
 • Kleed- en doucheruimtes:
 • deze zijn sinds zaterdag 5 juni weer gebruikt worden. 

---
UPDATE PER 01.06.2021:


Naar aanleiding van de nieuwe versoepelingen gelden de onderstaande regels met ingang van 05.06.2021:

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. Jongeren waren eerder al van deze beperkingen vrijgesteld. 

Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.

Kleedkamers en douches zijn weer geopend. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.
- 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0

UPDATE PER 09.03.2021:
Gisteravond zijn er lichte versoepelingen aangekondigd voor spelers van 27 jaar en ouder: zij mogen vanaf dinsdag 16 maart weer sporten met maximaal vier mensen (dit was twee) in de buitenlucht, op anderhalve meter van elkaar. 

Dat houdt in dat:

1. Teams waarvan alle spelers onder de 27 jaar zijn mogen gezamenlijk trainen
2. Teams waarvan alle spelers boven de 27 jaar zijn mogen trainen, mits ze dit dat met maximaal vier mensen doen.
3. Teams die bestaan uit een mix van onder en boven de 27 jaar mogen trainen, op voorwaarde dat alle spelers boven de 27 jaar apart van de groep, met z'n vieren, trainen.

Alle bovenstaande afspraken vallen onder de verantwoordelijkheid van de trainers en/of leiders van deze elftallen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onze seniorenteams kunnen volgens onderstaand schema trainen. Heb je vragen? Neem contact op met jouw trainer/leider.

Maandag:
Vrouwen 1
19:30 uur - warming-up op veld 5
19.45 uur - kunstgras

Vrouwen 2
19:30 uur - warming-up op veld 5
19:45 uur - kunstgras

Dinsdag:        
19.30 uur - ZA1 en ZA2 op hoofdveld

Woensdag:
Vrouwen 2
19.30 uur - warming-up veld 8
19.45 uur - kunstgras

Donderdag:   
19.30 uur - ZA1 en ZA2 - hoofdveld

Vrouwen 1
19.30 uur - warming-up op veld 8
19.45 uur - kunstgras

Overige senioren
19.00 uur - veld 9

Vrijdag:
Overige senioren
veld naar beschikbaarheid.

Kleedkamers en douches blijven gesloten. 

Kom in trainingstenue naar het sportpark en neem je eigen bidon mee.
Houd de anderhalve-meter-afstandregel zoveel mogelijk in stand.

Kom niet te lang van tevoren en verlaat het sportpark meteen na de training.

Houd je aan de regels, dan houden we het t langst vol met elkaar! Vergeet niet te genieten en blijf gezond!


De volgende persconferentie staat gepland voor dinsdag 23 maart.


-------


UPDATE PER 13.10.2020:

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Onze overheid heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.  Met ingang van 14.10.2020 geldt voor het voetbal:

- G
een trainingen en wedstrijden voor onze seniorleden: “Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen en wedstrijden zijn niet toegestaan.”   

Voor jeugd tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.   

Sportkantines, kleedkamers en douches blijven gesloten.

Wat betekent dit?
Concreet betekent dit dat al onze jeudteams tot en met JO17 weer kunnen trainen en, onderling, eventueel wedstrijdjes kunnen spelen. Daar starten we mee vanaf maandag 19 oktober a.s. Wacht even het bericht van jouw trainer/leider af of dit ook geldt voor jouw team en wanneer jij wordt verwacht. 


Sport alleen wanneer het kan!
Ben je verkouden of heb je andere gezondheidsklachten? Blijf thuis (en laat je eventueel testen)!

Is bij jou thuis iemand positief getest op COVID-19? Overleg met de GGD wat het advies is voor jou.

Word jij getest? Geef dit door aan jouw trainer/leider en aan onze Corona-coördinator via 06-30051950 of vraag jouw trainer/leider om dit te doen. Blijf in ieder geval thuis tot jouw uitslag binnen is.

Pas goed op jezelf en elkaar. Blijf gezond!
Bestuur FC Klazienaveen


----------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE PER 01.10.2020:

Ook FC Klazienaveen sluit het sportpark

Hoewel er slechts een klein handje vol positief geteste spelers zijn, is de zorg en onrust van een dermate omvang dat wij als bestuur hebben gemeend een dringend verzoek bij de GGD, KNVB en de gemeente Emmen neer te leggen om onze voetbalactiviteiten tot, in ieder geval, 20 oktober a.s. te mogen staken. Vanmiddag ging het licht op groen vanuit bovengenoemde organen.         

Dat houdt in dat vanaf vanavond alle trainingen en wedstrijden bij en van FC Klazienaveen worden gestaakt.

Jullie zullen begrijpen d