Koningsdag

Aanstaande vrijdag staat een van de gezelligste dagen op sportpark De Planeet weer op ons te wachten: het Klaverblad Koningsdagtoernooi.
 
Doordat het vlaggenschip van de vereniging nog volop in de race is voor de titel en een dag later de cruciale wedstrijd speelt bij Pelikaan S, zien we illustere namen als Autoschade Oranjedorp, Flying Dutchmen, Knal ‘m Er In en Cup Fighters deze editie niet terug in het deelnemersveld. Dit biedt perspectief aan andere teams om met de prijzen aan de haal te gaan. De organisatie heeft er dan ook voor gekozen om niet 1, maar 2 winnaars bij het voetbal aan te gaan wijzen.
 
De organisatie heeft de inschrijvers van het voetbaltoernooi onderverdeeld in 2 poules, hierbij zoveel mogelijk rekening houdend met het onderlinge niveau. In de Kelderklasse poule komen we veelal spelers van teams tegen die een lastig seizoen doormaken. De jongens van het 4e zaterdagteam doen hard hun best om af te dalen naar het laagste niveau, het niveau waar ZA6 akelig dicht in de buurt van de rode lantaarn op de ranglijst staat. De meiden van VR1 draaien wél bovenin mee en zijn wellicht de outsider in deze poule.
 
Gelukkig zijn er ook veel teams die als de brandweer gaan. Zij komen elkaar tegen in de Kampioenskoorts poule. De R&R Boys bezorgen iedere zondagochtend menig selectieteam een vervelende ochtend en voor de heren van ZA5 is het niet de vraag óf ze kampioen worden, maar wanneer. Kunnen zij de goede vorm doortrekken naar het Klaverblad Koningsdagtoernooi? Ongetwijfeld zullen ze veel hinder ondervinden van de teruggekeerde B&A Boys en de vorig jaar uitstekend debuterende FC Dord.
 
Een team dat ook lekker bezig is, is ZA7. Tijdens Koningsdag gooien ze het over een andere boeg en gaan ze kijken of ze volleyballend net zo succesvol zijn als in de voetbalcompetitie. Grote concurrentie mag verwacht worden van zowel het 1e als 2e team van Actief. Of lukt het de vrouwen van DVC’59 om net zo’n krachtige entree te maken als de mannen vorig jaar tijdens het voetbaltoernooi?
 
De weersvoorspellingen zijn zoals we de laatste jaren helaas gewend zijn, nog niet ‘je van het’. Gelukkig hebben we de beschikking over een prachtige, nieuwe kantine, waar het ook in de 3e helft met medewerking van DJ Ronald goed vertoeven zal zijn.
 
Tot vrijdag!

Programma