Bert Tenfelde slaagt voor UEFA-C

Bert Tenfelde slaagt voor UEFA-C

Onze huidige trainer van JO17-1, Bert Tenfelde, is onlangs geslaagd voor de trainersopleiding UEFA-C (voorheen TC3).  Bert zelf over de cursus en wat hij geleerd heeft: "Het (bij)scholen in het geven van trainingen, het coachen van wedstrijden en het begeleiden van jeugdspelers zijn de 3 hoofdthema’s tijdens de UEFA C YOUTH cursus via de KNVB. De in totaal 19 bijeenkomsten, waarvan 10 centrale bijeenkomsten bij DETO in Vriezenveen en de andere bijeenkomsten wisselend bij een vereniging van één  van de cursisten, vormden de rode draad tijdens de cursus. Ik heb bij verschillende jeugdteams (JO13 t/m  JO19) tijdens de cursusavonden trainingen mogen verzorgen.  Gedurende de cursus ging er veel tijd zitten in het voorbereiden van de bijeenkomsten en het uitwerken van alle opdrachten. Naast best wel wat theorie is het toch vooral een praktische opleiding waarin je veel krijgt aangereikt wat je direct zelf in de praktijk kunt toepassen bij je eigen team."

"De UEFA C YOUTH cursus via de KNVB was met name gericht op de ontwikkeling van het team en minder op de individuele ontwikkeling van spelers. Nu ik mijn trainerslicentie UEFA C / TC3 heb behaald wil ik mij de komende tijd vooral verder scholen in de  individuele ontwikkeling van spelers. Ik heb inmiddels al een eerste cursusdag gehad bij COERVER coaching. De COERVER coaching methode zal mij komend seizoen helpen om spelers individueel te ontwikkelen tijdens de techniek trainingen."

Wij feliciteren Bert met het behalen van zijn trainerslicentie en wensen hem veel succes bij het toepassen van de geleerde vaardigheden.