Covid-19 maatregelen aangescherpt!

Covid-19 maatregelen aangescherpt!

De komende drie weken zijn, bij geen enkele sportwedstrijd in Nederland, toeschouwers welkom. Dat is maandagavond door het kabinet op een persconferentie aangekondigd. Het verbod op supporters bij wedstrijden is onderdeel van een uitgebreid pakket aan maatregelen om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De maatregelen gaan dinsdagavond 29 september om 18.00 uur in en worden drie weken later (op 20 oktober) geëvalueerd. In dit tijdvak vallen een groot aantal wedstrijden, waaronder twee thuiswedstrijden van ZA-1. Daarnaast komen de mannen van ZA-2 en de dames van VR-1 ieders een wedstrijd op eigen terrein in actie.
 
De regels in het kort:
 • Je bent alleen welkom op ons sportpark als je moet trainen of een wedstrijd speelt.
 • Beide kantines en de koffiecorners worden per direct tot, in ieder geval 20 oktober, gesloten.
 • Alle trainingen en wedstrijden vinden plaats zonder publiek. Ouders kunnen hun kinderen bij de trainingen/wedstrijden afzetten bij het toegangshek en na afloop daar ook weer ophalen. Het is niet toegestaan om tijdens deze activiteiten te blijven kijken. Heeft u daar als ouder vragen over? Neem contact op met de trainer of leider van het team waarin uw kind speelt.
 • Voor onze tegenstanders geldt: de BENODIGDE chauffeurs vallen onder begeleiding en mogen blijven kijken. Dit betekent dat er per tegenstander maximaal 5 volwassenen als begeleiding (trainer, leider, evt verzorger, grensrechter + 1 extra persoon) mee het sportpark op mogen. Stelregel blijft: kom alleen met de mensen die je nodig hebt voor de wedstrijd!
 • De enige uitzondering op deze regel geldt voor onze spelers van het G-team. Spelers die begeleiding nodig hebben van een ouder tijdens hun training, kunnen dit aangeven bij hun trainer/leider.
 • De kleedkamers en douches zijn uitsluitend beschikbaar tijdens wedstrijddagen en alleen voor onze tegenstanders. Alle leden van FC Klazienaveen worden geacht zich, op trainings- en wedstrijddagen, thuis om te kleden en te douchen.
 • Ook tijdens de rust is er geen kleedkamer beschikbaar voor onze eigen leden. Je kunt met de leider/trainer of scheidsrechter afspraken maken hoe hiermee om te gaan.
 • Kleedkamer 1 is, vanaf een half uur voor aanvang van de trainingen, uitsluitend geopend voor onze leden die een afspraak hebben met onze verzorger.
 • Voor de thuiswedstrijden van ZA-1, ZA-2 en VR-1 is, vanaf een half uur voor de wedstrijd een kleedkamer geopend uitsluitend voor een eventuele wedstrijdbespreking.
 • Tijdens trainingen en wedstrijden maak je uitsluitend gebruik van jouw eigen bidon.
 • Tijdens wedstrijden wordt geen ranja/thee verzorgd. Als speler/(bege)leider zorg je zelf voor jouw drinken tijdens de rust en na afloop.
 • Alle geplande activiteiten, tot in ieder geval 20 oktober, komen te vervallen.
 
Uitwedstrijden
 • Zorg als speler/ouder van een jeugdspeler dat je van tevoren op de hoogte bent van het Coronabeleid van de vereniging waar de wedstrijd wordt gespeeld.
 • Als basis houd jij je, als FC Klazienaveen-lid, aan de Coronamaatregelen die gelden bij FC Klazienaveen, ook als de regels bij de ontvangende vereniging soepeler zijn. Als de regels bij de ontvangende vereniging strenger zijn, dan heb jij je hier uiteraard gewoon aan te houden.
​Algemeen
* Heb je klachten? Blijft thuis!
* Hanteer de 1.5 meter afstandregel
* Ben je (positief) getest? Geef dit door aan jouw trainer/leider. Zij geven dit door aan de Coronacoordinator van het bestuur voor eventuele vervolgstappen voor de vereniging.
 

Heb jij vragen na het lezen van bovenstaande maatregelen die jouw trainer/leider niet kan beantwoorden? Stel deze via Whatsapp aan 06-30051950 (niet bellen!). Je krijgt een reactie per Whatsapp terug.