FC Klazienaveen 5 verstevigt koppositie

FC Klazienaveen 5 verstevigt koppositie

Afgelopen zaterdag speelde Klazienaveen uit tegen vv de Weide. Om half 2 vertrokken de spelers richting Hoogeveen. Onderweg was er een incident, middenvelder Jasper Plas kreeg problemen met de auto en moest bij een tankstation van de weg. 

Het bleek dat er een klapband was en zo liep het team vertraging op maar niet op een ongunstige plek. Terwijl supporter en trucker Berry de Ridder de band verving konden de jongens nog een gehaktballetje halen met een bakje koffie voor wat extra energie. Zodra de band vervangen was kon het team verder en bezig met de voorbereiding voor de wedstrijd.
 
Het was net als vorige week slecht weer en de duck-out bij de club uit Hoogeveen bleek lek te zijn. Gelukkig hadden sommige spelers een paraplu om zodoende de gaten te dichten. De wedstrijd kon beginnen en de bedoeling is om de 3 punten te pakken om zodoende aan kop te blijven in de competitie.
 
Het veld was erg slecht en het spel was dat ook van beide kanten, er waren haast geen kansen en de hoogtepunten in de 1e helft waren dan vooral harde tackles. Aanvaller Michael Geerts pakte natuurlijk ook zijn gele kaart, zodat hij na 30 minuten spelen een sigaretje kan opsteken.
 
In de rust werden de wissels klaargestoomd om de 0-0 van de 1e helft om te zetten in een doelpuntenfestijn. Aanvallers Tom Bornkamp, Tim Jalving en Ronald van der Weide maakte zich klaar. Ook Ralph Többen terugkomend van een enkelblessure maakte weer minuten. Vlagger Thomas Heijnen vond het maar niks in de regen en vroeg of Rob Arends hem gezelschap wilde houden met een paraplu.
 
Meteen in de 2e helft begon Klazienaveen sterk en na een corner viel de 0-1. Doulpuntenmachine Tim Jalving schoot een afvallende bal binnen en de Weide werd toegevoegd aan zijn lijstje, wat inmiddels aardig vorm begint te krijgen. Nog geen 2 minuten daarna stond het ook al 0-2 Topcoorder Tom Bornkamp kwam vrij voor de keeper na een vuurpijl van Erwin Scholman. 3 minuten daarna maakte Danny Jaspers 0-3 na een fout van de keeper en waren de punten veilig gesteld.
 
Klazienaveen kon weer een beetje inzakken en hierdoor kreeg de Weide wat meer grip op de wedstrijd. In de 70e minuut werd het dan 1-3 en lukte het Klazienaveen weer niet om de nul te houden. Even later maakte Bornkamp zijn 2e goal naar een uistekende actie en stond het 1-4. In de 85e minuut zorgde Michael Geerts voor de 1-5 na een uitstekende uittrap van Bradley Tingen.
 
Een eenvoudige overwinning voor de mannen van Jeroen Berens die nog steeds ongeslagen is dit seizoen “waar gaat dit heen?”
 
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma. Bedankt en tot volgende week!