FC Klazienaveen 7 revancheert zich tegen SJS

FC Klazienaveen 7 revancheert zich tegen SJS

Voor FC Klazienaveen 7 stond tegen het einde van het seizoen de verste uitwedstrijd van het jaar op de agenda. Voor het duel tegen SJS moest zelfs de provinciegrens overgestoken worden.

Kappie’s sterrenensemble had nog een appeltje te schillen met SJS. De Grunningers waren namelijk de enige tegenstander waartegen het 7e geen poot aan de grond heeft gehad. Liefst met 1 – 4 werden de mannen op eigen terrein afgeschminkt. Een nederlaag die over een kleine maand wel eens heel duur zou kunnen blijken. Maar zover is het nog lang niet.
 
Nu de weken van de waarheid aangebroken zijn, moet alles en iedereen fit en scherp zijn. Daarbij is het van belang dat de hopeloos uit vorm zijnde superspits van weleer, Maurice Post, ook weer in de pas begint te lopen. Ook hier ontfermt de grote Roy Posthuma zich over. Posthuma had gezien dat de magie van nummer 9 de langste tijd heeft gehad en besloot zelf het shirt van de verlate spits te dragen. Voor het eerst sinds mensenheugenis moest 50% van het rode front zonder nummer 9 het veld op. En het bleek te werken!
 
Daar waar wij in de gemeente Emmen graag klagen over de onderhoud van ‘onze velden’, is zaterdag gebleken dat we onze handjes dicht mogen knijpen dat we niet onder de vlag van Stadskanaal vallen. Tussen de platgeslagen molshopen en op een grasmat van twee kontjes hoog zetten de mannen van Menges & De Vries de toon. Met een hoog tempo, lopende mensen en veel balcirculatie werden de duimschroeven flink aangedraaid. Na een minuut of 10 vroegen de eerste puffende Knoalsters zich al af wat er aan de hand was: “kunnen jullie nog kampioen worden ofzo?” Dat klopt! In de beginfase leverde dit nog niet echt grote kansen op. Een knappe kopbal van Post ging helaas recht op de keeper af. Klazienaveen mocht van geluk spreken dat Bruinewoud 1-tegen-1 weer heer en meester was en behoedde Klazienaveen zelfs voor een achterstand. Dit zou uiteindelijk de gevaarlijkste kans zijn van de blauwhemden.
 
De voorsprong van Klazienaveen kon niet uit blijven. Sok verlengde koppend een lange bal richting Post, die koeltjes afrondde voor de 0 – 1. Bij afwezigheid van Roeffie, die ergens in Duitsland in de kroonluchters hing, mocht Jager op links de honneurs van het rode front waarnemen. Op z’n Roeffie’s kwam Jager er door over links. Enigszins onbeholpen werd Jager in de 16 onderuit geschoffeld. De penalty was een koud kunstje voor Post: 0 – 2. Posthuma had voor rust eenvoudig het duel in het slot kunnen gooien, maar had de vloek van nummer 9 over zichzelf afgeroepen. Oog in oog met de doelman faalde hij opzichtig, waardoor er met slechts 0 – 2 gerust werd.
 
Gezien de uitzonderlijk smalle selectie deze dag, hoefden Kappie en tacticus Hansie Hansie slechts 1x te wisselen, waardoor het grootste gedeelte van de geoliede machine in tact kon blijven in de 2e helft. Post liet in de 2e helft zien nog maar 80% van zijn vorm hervonden te hebben. Een niet te missen kans raakte amper het vanghek. Senna en Levi veerden op vanuit hun luie posities: “zo’n bal moet er in, pap!” Dat de kleintjes steeds meer verstand van het spelletje beginnen te krijgen, werd Stefan Hemel vorige week duidelijk. Hemel knoopte de wijze raad van Lucas in de oren en dacht vandaag niet na. Van een meter of 40 gewoon de poot er onder en kijken wat er gebeurt. En warempel. Met een schitterende boogbal plofte de bal over de verbouwereerde doelman in de kruising. 0 – 3, overwinning binnen. Kappie kon het zich nu permitteren om sterkhouders als Ten Heuvelhof rust te gunnen en de steeds drukker wordende Greve en van een blessure terugkerende Marc Post speelminuten te gunnen.
 
En toen begon het helemaal te lopen. Uit een corner kwam de bal bij Hemel voor de voeten die zelfs zijn tweede van de middag aan mocht tekenen. Meteen daarna was Hendry Griemink trefzeker voor de 0 – 5. “Dat is een lekkere invalbeurt”, riep Marc Post. “Nog geen bal geraakt en al 2 goals”. Vervolgens bewees Griemink andermaal een uitstekende invaller te zijn. Hij had de brommer weer eens aan geslingerd, omspeelde met een ruime boog de doelman en rondde met zijn zwakkere linker af. Daarna had Griemink zijn hattrick kunnen completeren. Daar waar Posthuma in de eerste helft opzichtig faalde, is voor de misser van Griemink het juiste woord in de dikke Van Dale niet te vinden. Gelukkig maakte Griemink zijn fout even later goed en kon hij alsnog zijn onvervalste hattrick vieren. Zo werd er met 0 – 7 behoorlijk gerevancheerd op de smadelijke 1 – 4 nederlaag eerder dit seizoen. Ook deze week de complimenten voor de arbiter, voor de prettige en goede leiding.
 
De eerste keer de 0 met ome Lammert als leider van de defensie. Hemel begint te scoren. Griemink heeft de brommer van stal gehaald. Post hervindt langzaamaan zijn vorm. Een bvo’tje van Kappie. Een overwinningspilsje van Las- en Montagebedrijf Lasin. Nog 4 finales. Het kan!