FC Klazienaveen 7 zet zegereeks voort

FC Klazienaveen 7 zet zegereeks voort

Zaterdag ontving Kappie’s sterrenensemble het enige zaterdagelftal van Valthermond. Na de eclatante 7 – 0 in de eerste wedstrijd van het seizoen, kregen de manschappen opdracht om de tegenstander niet te onderschatten.

In de nek-aan-nek race aan kop van het klassement kan ieder foutje fataal zijn, dus begon het 7e geconcentreerd aan het duel en wist al vlot enkele kansjes te creëren. Het eerste wapenfeit was een te zacht kopballetje van Maurice Post, die eenvoudig door de keeper gepakt kon worden. Even later leek Niels Alberts door te breken, maar de lange weg richting doel deed Alberts besluiten tot een foutieve breedtepass. Daarna lukte het Post om kans op kans om zeep te helpen. De eens zo zekere spits verprutste eerst een indirecte vrije trap op 5 meter en kwam vervolgens 3 keer in een 1-op-1 situatie met de keeper. 2 maal ging het omspelen van de keeper finaal de mist in en 1 keer ging zijn inzet net voorlangs. Daar waar Post het duel al in een vroegtijdig stadium had kunnen beslissen, kroop Valthermond wat meer uit haar schulp. Valthermond drong wat meer aan, maar de afstandsschoten waren veelal van het niveau van Stefan Hemel. De ingevlogen doelman Marco Zwiggelaar hoefde in de gehele eerste helft geen enkele keer in actie te komen. Nadat de druk van Valthermond was gaan liggen, kwam Klazienaveen er weer wat vaker uit. Post begon nu eindelijk met scherp te schieten en was in korte tijd tweemaal trefzeker. Nu de doelman eindelijk capituleerde, stak de assistent van Valthermond de helpende hand toe. Beide doelpunten werden al dan niet terecht afgevlagd. Derhalve stond er na 45 minuten een 0 – 0 tussenstand op het scorebord, waar Klazienaveen de punten al in de knip had kunnen hebben.
 
Gelukkig zorgde deze tussenstand allesbehalve voor een onrustig gevoel bij de mannen. Zij weten dat in het kwartiertje rust Kappie’s tactisch meesterbrein op volle toeren begint te functioneren. Hij kreeg hierbij steun van Greve, die zijn eigen plek opofferde omdat het team wel meer voetbal kon gebruiken. En wat een geluk dat Kappie nog behoorlijk wat voetbal op de bank had zitten. Met namen als Vincent Kok, Roelof-Jan Hadderingh, Martijn Sikkes en de grote Roy Posthuma zat er behoorlijk wat Kappietaal op de bank.
 
Vlak na rust moest Valthermond met 10 man verder. De geslepen Post provoceerde en de verdediger uit Valthermond reageerde door na te trappen. Van Dijk had hier scherp het oog in en stuurde de desbetreffende speler onder de douche. Het rode front kwam net als vorige week op stoom. Roefie brak door op links en legde de bal panklaar voor Post die eindelijk wist te scoren. Vervolgens was Roefie eindelijk weer eens goed voor een goaltje. Met een prachtige punter waar Richard Sok wat van zou kunnen leren, vloog de bal over de doelman heen die te ver voor zijn goal stond. Daarna gebeurde waar heel het elftal al maanden op wacht: het 4e kopgoaltje van ome Lammert. Vele meters werden de afgelopen maanden gemaakt om bij iedere corner voor het doel aanwezig te kunnen zijn. Ideaal was deze corner ook niet, maar gelukkig is Bruinewoud 5 kilo afgevallen waardoor er net genoeg sprongkracht was om de bal in de verre kruising te kunnen doen belanden. Na deze 3 – 0 smachtte het hele elftal naar het bakkie bier dat Kappie had verbonden aan 4 kopdoelpunten van ome Lammert. Kappie wilde nog even een administratieve slag om de arm houden, maar volgende week wordt er op gerekend dat het kratje koud staat.

 

Enfin, de buit leek binnen en er stonden nog de nodige minuten op de klok. Maar FC Klazienaveen 7 zou FC Klazienaveen 7 niet zijn als er ook nog wat weg werd gegeven. Apathisch verdedigen bracht de bal op randje 16 bij een speler van Valthermond. De beste man aarzelde niet en liet met het enige schot van de dag tussen de palen doelman Zwiggelaar volstrekt kansloos. Klazienaveen liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en werkte verder aan de score. Alberts reageerde attent toen de doelman de bal losliet en kon de bal in het lege doel schuiven. Posthuma kon het niet verkroppen dat zijn arbeidsloze evenknie doeltreffend was geweest en schakelde een tandje bij. Posthuma was de verdediger en doelman te slim af en tekende voor de 5 – 1 eindstand.
 
FC Klazienaveen 7 is met 15 uit 5 uitstekend bezig in 2018 en kruipt met minder gespeelde wedstrijden steeds dichter naar de top. Volgende week kan in een rechtstreeks duel tegen huidig koploper SVBO de eerste plaats overgenomen worden. Dan zal het overwinningspilsje van Las- en Montagebedrijf Lasin nog beter smaken dan het dit weekend al deed.   

Foto's: Jeroen Schonewille