FC Klazienaveen 7 zonder groots spel naar winst

FC Klazienaveen 7 zonder groots spel naar winst

De competitie is inmiddels in een fase aanbeland waarbij veel teams het wel prima vinden. Wedstrijden worden op papier afgedaan of op de meest creatieve wijze worden elftallen bij elkaar geraapt, waardoor de duels verplichte nummertjes worden.

Bovenstaande geldt niet voor Kappie’s sterrenensemble, want zij staan nog altijd op pole-position voor de titel. Dus konden Kappie en zijn assistent Hansie Hansie weer beschikken over 17 spelers, gesteund door een complete BSO gerund door Marc Post.
 
Kappie kon het zich dus weer permitteren om een duur bankje te formeren. Het grootste paradepaardje, Niels Alberts, kon wel rekenen op een basisplaats. Het verhaal gaat dat hij zijn basisplaats gekocht heeft door de leider tijdens De Koepelmarkt nogal van het nodige gerstenat te voorzien. Een nog sterker verhaal dat de ronde doet is dat Alberts tijdens deze nationale feestdag van Nieuw-Dordrecht 17 km afgelegd heeft. Dat aantal kilometers heeft hij dit seizoen bij elkaar opgeteld nog niet gehaald. En dan tellen we de reisafstand vanaf huize Alberts naar het sportpark mee.
 
Waar de thuiswedstrijd tegen Angelslo op het nippertje werd gewonnen, wees niets er op dat er vandaag geen 3 punten gepakt zouden worden door de Menges & De Vries brigade. Vrijwel meteen kwam het zevende op voorsprong. Buurs rondde een voorzet van Roefie af en zo leek een eenvoudige middag in de maak. Alberts kreeg een goede kans op de 0 - 2, maar die had zoals gezegd 17 km in de benen. Omdat alles vandaag op halve kracht ging, werd er ook het nodige weggegeven. Angelslo kwam op 1 – 1 en dat was meteen het sein om een tandje bij te schakelen. Bij de aftrap stuurde Alberts Hadderingh weg. Die gaf opnieuw voor op Buurs voor de 1 – 2. Na een aanval over 3 schijven was de voorsprong al weer terug. Een strakke voorzet van de opnieuw hardwerkende Kok werd een van de verdedigers van Angelslo te machtig, waardoor ed ook weer op het scoreformulier kwam. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Hadderingh. Met een keurige lob over de doelman bepaalde hij de ruststand op 1 – 4.
 
In de tweede helft werd het allemaal wat minder. Veel wissels, een lekker temperatuurtje en nog weinig om voor te spelen. Dat overwinningspilsje van Las- en Montagebedrijf Lasin was al lang en breed binnen. Even 3 kwartier uitspelen en klaar. Zelfs Stefan Hemel leek te gaan scoren. Vogeltje vrij stond hij. Nam teveel tijd, maar kapte op voortreffelijke wijze de aangesnelde tegenstander uit. Nog meer tijd. Nog meer nadenken. Naast! Hoongelach alom, waarbij zelfs de scheidsrechter overwoog een gele kaart te trekken voor het verprutsen van deze kans. Zoon Lucas zag het met lede ogen aan, trok een wedstrijdshirt aan en wilde zichzelf inwisselen voor zijn eigen vader. ’s Avonds kreeg Hemel van Lucas te horen de instructies van zijn vader als leider van JO8-1 niet meer serieus te nemen.
 
Dit alles kwam de concentratie niet ten goede. Volledig vrijstaand mocht Angelslo de 2 – 4 binnen koppen. Dus was daar het sein om toch nog een keer aan te zetten. Maurice Post omspeelde met zijn welbekende sleep de doelman en wist na 90 minuten droogte eindelijk weer eens te scoren. Griemink wilde het gekrenkte zelfvertrouwen van de doelpuntenmachine van weleer nog verder opvijzelen en liet Post de 2 – 6 in het lege doel tikken. Als dieptepunten hoogtepunten worden, dan weet je het wel. Tot grote hilariteit werd Richard Sok door Klazienaveens exportproduct Nick Strating door de benen gespeeld. Klazienaveen geloofde het verder wel en liet tot ontsteltenis van doelman Bruinewoud Angelslo nog een paar keer door de verdediging glippen waardoor de 4 – 6 eindstand op het scorebord kwam.
 
Zo mocht FC Klazienaveen 7 naar het voorbeeld van Posthuma en Alberts weer 3 punten bijschrijven. Effectief, efficiënt en vooral niet te veel energie verspillen. Een weinig interessante wedstrijd die niet lang in het geheugen zal blijven hangen. 3 punten is het enige dat in deze fase van de competitie telt. Concurrenten DZOH (2 verliespunten) en Zwartemeerse Boys (3 stuks) wonnen ook, dus de situatie aan kop blijft ongewijzigd. Volgende week een lastige wedstrijd voor  FC Klazienaveen 7, uit bij SJS. Thuis kreeg men geen poot aan de grond en werd een smadelijke 1 – 4 nederlaag geleden. Het 7e is gewaarschuwd, want iedere misstap kan fataal zijn.
 
Foto’s: Jeroen Schonewille