FC Klazienaveen bezorgt HFC eerste overwinning

FC Klazienaveen bezorgt HFC eerste overwinning

FC Klazienaveen heeft in de wedstrijd tegen HFC de punten in Hoogkerk moeten laten. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd om uit de degradatiezone te komen/blijven.

HFC begon het beste en stond na 20 minuten al op een 2-0 voorsprong. FC Klazienaveen had wel een overwicht maar HFC was veel effectiever uit de counter. FC Klazienaveen kwam vervolgens nog voor rust tot 2-2 via eerst Jasper Woelders en vlak voor rust Patrick Bloemberg. In die fase had HFC niets in te brengen en mocht het blij zijn dat FC Klazienaveen maar twee keer scoorde. Na rust verwachtte iedereen dat FC Klazienaveen door zou zetten en nog meer doelpunten zou maken. Niets was echter minder waar. HFC kwam al snel op 3-2 en later via een counter op 4-2. FC Klazienaveen had nog wel een veldoverwicht maar was totaal niet meer gevaarlijk voor het HFC doel. Vlak voor tijd viel nog de 4-3 via een eigen doelpunt in een scrimmage situatie voor het HFC doel maar verder kwam FC Klazienaveen niet. HFC boekte daarmee haar eerste overwinning in dit seizoen en FC Klazienaveen kon zonder punten huiswaarts keren.
 

A.s. zaterdag wacht het inhaalduel thuis tegen Drenthina. Voor beide ploegen weer een belangrijke pot. Drenthina staat 1 plek boven FC Klazienaveen met 4 punten meer. Voor FC Klazienaveen is een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen met de middenmoot.