FC Klazienaveen neemt drie punten mee uit Coevorden

De op 30 oktober afgelaste wedstrijd bij CSVC was door de KNVB opnieuw vastgesteld op dinsdagavond 16 november. Zonder publiek en een constante motregen; geen enkele ambiance voor een leuke wedstrijd. Het veld was ook nog eens spekglad zodat menig speler onderuit ging.

Aan dat alles had FC Klazienaveen geen boodschap. Zij speelden, zeker in de eerste helft, prima en maakten er een leuke wedstrijd van. Zo had FC Klazienaveen gelijk al in de beginfase een serie goede kansen om de score te openen.

Roan Bruinsma maakte na 10 minuten de 1e en uit een hoekschop kopte Jesse Habing in de 15e minuut raak. Vervolgens ging FC Klazienaveen op zoek naar de 0-3, kreeg ook meerdere goede mogelijkheden, maar het duurde tot de 40e minuut tot Danie Slip de 0-3 binnenschoot.

Vlak voor rust wist CSVC nog iets terug te doen. Uit een corner konden ze uiteindelijk de bal in het doel krijgen voor de 1-3. Daarmee leken ze een opsteker te krijgen voor de tweede helft. Die hoop werd echter al snel teniet gedaan door Yorin Habing. In de 55e minuut kon hij de 1-4 binnentikken en daarmee was de wedstrijd gespeeld. CSVC schoot nog een keer op de paal, dat hadden ze in de 1e helft trouwens ook al een keer gedaan, en maakte in de 80e minuut de 2-4. Het slotakkoord was voor Yorin Habing. Een ongelukkige handsbal in de 16 van een CSVC-verdediger, leverde een strafschop op die door Yorin werd verzilverd voor de 2-5.
Zo beloonde FC Klazienaveen zichzelf met de drie punten uit een goede wedstrijd. Daarmee is er weer wat aansluiting bij de kopgroep.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen koploper ZZVV. ZZVV zal moeten winnen om de 1e periode te pakken en FC Klazienaveen zal er alles aan doen om de punten in Klazienaveen te houden. Helaas wordt ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld.