FC Klazienaveen ZA2 in stijl naar titel

FC Klazienaveen ZA2 in stijl naar titel

Met dank aan een 6 – 0 overwinning op DZOH is FC Klazienaveen 2 de geschiedenisboeken in gegaan als eerste reguliere kampioen van de fusieclub. Daarmee hebben Michel Kerkdijk en zijn mannen ruimschoots aan de verwachtingen voldaan.

Na de fusie in de zomer van 2017 bleef het grootste gedeelte van zowel het eerste van v.v. Zwartemeer en v.v. Klazienaveen intact. Met daarbij opgeteld de sterkhouders van het tweede van v.v. Klazienaveen, zou er een uitstekend tweede elftal gevormd moeten kunnen worden, luidde veelvuldig de opvatting vanaf de zijlijn.
 
Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Van 3 elftallen moeten 2 teams geformeerd worden. De trainer van het eerste moet een selectie maken, waarbij teleurgestelde spelers die gewend waren in een eerste team te spelen afvallen. Oefenwedstrijden gingen verloren en in de beker trokken tegenstanders zich terug. Met weinig positieve minuten in de benen begon het 2e met een 3 – 3 gelijkspel aan de competitie. Na een knappe uitoverwinning bij het mede vanwege het oneerbiedige aanvangstijdstip van 16:30 uur lastige ZZVV en een gelijkspel bij DWP begonnen de resultaten te komen. Een kleine uitglijder bij DZOH (3 – 3) daargelaten, wist Klazienaveen alle wedstrijden vervolgens te winnen. Na een 5 -2 overwinning op DESZ kon op 18 november het eerste prijsje gevierd worden. De eerste periode was binnen! Het duurde tot de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft voordat de eerste nederlaag geslikt moest worden. In een bijzonder opmerkelijke wedstrijd die niet gewonnen mocht worden werd op Urk met 3 – 1 verloren. Tot op heden is dit nog steeds de enige competitienederlaag van het seizoen.
 
Een nederlaag zonder gevolgen. FC Klazienaveen 2 had enige marge en ging na de winterstop vrolijk verder met winnen. Op DWP werd revanche genomen en HZVV, Drenthina en The Knickerbockers werden op een ruime nederlaag getrakteerd. Het slippertje uit bij Rouveen konden de manschappen zich veroorloven, want in de weken daarna ging de ploeg weer verder waar het gebleven was. Op 21 april had FC Klazienaveen 2 voor het eerst een theoretische kans om kampioen te kunnen worden. Winst bij DESZ en misstappen van de concurrentie zouden de titel op kunnen leveren. Noem het tactiek, want het gelijkspel zorgde ervoor dat het behalen van de titel in eigen hand kwam en de vrije weken konden worden benut voor het regelen van de festiviteiten.
 
In de kampioenswedstrijd tegen DZOH 3 liet FC Klazienaveen 2 zien dat het de terechte kampioen zou worden. DZOH werd over de gehele wedstrijd haar wil op gelegd. Nadat de ban door Bart Buurs gebroken werd, kon Klazienaveen 2 via Iwan Lambers en Maurice Heine uitlopen naar een 3 – 0 ruststand. Na rust werd via Nick Hoorn, opnieuw Iwan Lambers en een mooie solo van Firat Yildiz opnieuw 3x gescoord. Met de grootste overwinning van het seizoen werd de titel in stijl binnen gehaald.
 
Nadat arbiter Roling de wedstrijd tot een goed einde had gebracht kon het feest losbarsten. Een rondrit door het dorp mag dan niet ontbreken. Een dj in de kantine zorgde ervoor dat de hele vereniging het feest mee kon vieren.
 
Door deze titel promoveert het 2e elftal naar de reserve 1e klasse, hetgeen een belangrijke kwalitatieve impuls voor de vereniging betekent. In de Klazienaveense historie van het zaterdagvoetbal is dit slechts een maal eerder gebeurd. Toen volgde meteen weer degradatie. Overwinningen op Staphorst 3 (beker) en HZVV 2 (oefen) gedurende dit seizoen geven goede hoop dat deze groep in de 1e klasse een aardig woordje mee zal spreken.