Jeugdtrainers slagen voor trainingscursus

Jeugdtrainers slagen voor trainingscursus

Vijf jeugdtrainers van FC Klazienaveen zijn gisteravond geslaagd voor de opleiding pupillentrainer van de KNVB.

Chris Klaas, Jeroen Hartmann, Mathijs Vos, Arno Ambergen en Ramon Harmers begonnen dit seizoen aan de opleiding en leerden in 8 bijeenkomsten van 3 uur hoe je kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar kunt leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers.

KNVB Academie
De KNVB academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan daarin centraal en worden ondersteund in hun leerproces. Tijdens de opleiding krijgen ze opdrachten die worden vastgelegd in een logboek (portfolio).

Studiebelasting
De studiebelasting bestaat uit 8 bijeenkomsten van in totaal 24 uur en zelfstudie en huiswerkopdrachten van in totaal 40 uur.
In 12 weken tijd moet daarnaast ook ervaring opgedaan worden in de praktijk, door training te geven en wedstrijden te coachen. Het ervaringsgedeelte bestaat uit 30 uur, waarmee de totale studiebelasting op circa 94 uur komt.

Diploma
Jeroen, Arno, Ramon, Mathijs en Chris hebben het bovenstaande traject met goed gevolg doorlopen en zij hebben gisteren de opleiding daarmee met succes afgerond.

Wij zijn trots op deze 5 jeugdtrainers en willen hen hierbij van harte feliciteren!

Wil je jezelf ook ontwikkelen als jeugdtrainer? Ben je al jeugdtrainer of zou je dat aankomend seizoen wel willen worden? Dat kan! Meld je bij hoofd opleiding Jans Bos (hjo@fcklazienaveen.nl) . In een gesprek wordt het traject besproken dat het best bij jou en de club past!