JO19-1 gaat na winterstop door waar het gebleven was

JO19-1 gaat na winterstop door waar het gebleven was

De eerste wedstrijd na de winterstop werd afgelopen zaterdag gespeeld in en tegen Noordscheschut. De tegenstander is een middenmoter in de hoofdklasse en staat bekend als een stugge, fysiek sterke ploeg. Als koploper werd van ons verwacht dat we de volle buit mee zouden nemen naar Klazienaveen, maar dat dat geen makkelijke opgave zou zijn was te merken.

Op het kunstgras in Noordscheschut begonnen we zonder de geblesseerden Xander Grigo, Stan Lever en Marijn Hilbrands en de afwezige Rick Schoenmaker aan de lastige uitwedstrijd. 
Al vroeg in de wedstrijd was het duidelijk dat wij de betere ploeg waren, maar de kansen die we kregen gingen stuk voor stuk mis.
Aan het rijtje geblesseerden kon na 25 minuten ook een naam worden toegevoegd. Kai Luuk van der Zwaag moest er af en werd vervangen door Jeroen Pol, waardoor rechtsback Tjeerd Lomans naar voren werd geschoven.

Ook in de resterende tijd in de eerste helft wisten we een aantal kansen te creëren, maar doelpunten werden niet gemaakt.
Dit werd in de rust ook aangekaart. Het spel was niet heel goed, maar kansen kregen we wel. Als we ze maar afmaakten.

Het duurde tot de 68e minuut voordat het eindelijk zover was. Ramon slalomde door de verdediging en oog-in-oog met de doelman van Schut bleef hij koeltjes en wist hij ook deze te omspelen. Zeer beheerst schoot hij de bal vervolgens tegen de touwen, waarmee hij voor opluchting zorgde.
Die opluchting was van korte duur, want wat volgde waren een aantal zenuwachtige minuten. Noordscheschut besloot de lange bal te gaan spelen en werd op die manier een aantal keer gevaarlijk. Het was aan doelman Leon Hoogenberg en zijn verdediging te danken dat de gelijkmaker niet gescoord werd. Twee keer vroegen de schutters om een strafschop, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter kende beide keren geen penalty toe.
Ondertussen was Jordie Moorman ingevallen voor Tjeerd Lomans en op deze, voor Jordie, onbekende positie kwam hij toch een aantal keer heel gevaarlijk door. Zo kwam hij een minuut voor tijd na een lange rush een-op-een tegenover de keeper, waar vervolgens een corner uit volgde. Uit die corner scoorde Jaymie Hemme de 2-0, waarna er gefeest kon worden. De eerste 3-punter van 2018 was een feit.

Een felbevochten, maar zeker verdiende overwinning, waarmee we blijven meedoen om het kampioenschap. Hoogeveen wist zijn inhaalwedstrijd tegen Raptim ook te winnen en pakte daarmee de 1e periodetitel. Musselkanaal kwam niet in actie en de 3e concurrent Rouveen maakte thuis een verrassende schuiver door met 1-4 te verliezen van Stadskanaal, de ploeg waar wij zelf ook geen goede herinnering aan hebben.

Komende woensdag spelen we thuis om 20.00u een oefenwedstrijd tegen Germanicus / CSVC uit de 4e divisie.
Zaterdag 17 februari vervolgen we de competitie met een uitwedstrijd tegen Dalen/DRC, waar we thuis met 4-1 van wonnen.

Opstelling
Leon Hoogenberg, Tjeerd Lomans (75. Jordie Moorman), Rutger Heijnen, Jaymie Hemme, Guus Nijboer, Dennis Botter, Ramon Schoonewille, Mick Hendriks, Jef Brandsma, Sander Maatje, Kai Luuk van der Zwaag (25. Jeroen Pol).

Scoreverloop
68'  0-1  Ramon Schoonewille
89'  0-2  Jaymie Hemme

Volgende wedstrijd
Woensdag 7 februari, 20.00 uur
FC Klazienaveen JO19-1  -  Germanicus/CSVC JO19-1
Sportpark de Planeet, Klazienaveen

Foto's Lammert Schoonewille