JO19-1 neemt revanche op Rouveen

JO19-1 neemt revanche op Rouveen

Het eerste puntverlies van deze competitie werd geleden op 4 november. In Rouveen werden we weggecountert en verloren we kansloos met 4-0. Vandaag kwam Rouveen bij ons op bezoek en was het tijd voor revanche. En dat kwam er.

Vanaf de allereerste seconde was duidelijk hoe Rouveen deze wedstrijd zou aanpakken. Net als in de heenwedstrijd ging het met 8 man voor de goal hangen en hield het 2 spitsen voorin, om vervolgens in de counter razendsnel toe te slaan.
Hier wisten we ons dit keer goed tegen te weren, omdat we tactisch wat aanpassingen hadden gedaan om niet nogmaals in de val te lopen. 

De hele eerste helft wist Rouveen niet gevaarlijk te worden, maar zelf creërden we ook niet erg veel. Het baltempo lag te laag en daardoor wisten we geen ruimte te vinden in het blok op de 16 meter. 
Na een half uur kwamen we wel op voorsprong. Guus Nijboer kwam er aan de linkerkant door en na een combinatie tussen hem en Ramon kwam Guus alleen voor de keeper. Hij rondde beheerst af.
Buiten dit doelpunt waren er weinig hoogtepunten en zo zochten we de thee op met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft zag er wat anders uit. Er kwam meer ruimte op het veld, zowel in de defensie van Rouveen als bij ons achterin. Vlak na rust profiteerden we hier beide een keer van. Jef Brandsma trok na een pass van Guus Nijboer naar binnen en schoot op de rand van de 16 raak, maar twee minuten later counterde Rouveen door onze verdediging en zorgde zodoende direct weer voor een marge van 1. 

Het was opnieuw Jef Brandsma die de voorsprong opnieuw vergrootte. Na iets meer dan 10 minuten in de tweede helft ontving hij een lange bal van Ramon Schoonewille en schoot in een keer op doel. Hij liet de keeper kansloos en zo bracht hij de stand op 3-1. 

Rouveen werd hierna nog 1x gevaarlijk met een schot op de lat, maar veel meer kansen kwamen er niet. 
Vlak voor tijd konden we nog aan ons doelsaldo werken. Rutger Heijnen schoot een strafschop binnen en in blessuretijd maakte Dennis Botter er 5-1 van, door een pass van Jef Brandsma (en een overstapje van Mick Hendriks) op waarde in te schatten en van dichtbij binnen te tikken.

Zo namen we revanche voor de 4-0 nederlaag eerder dit jaar. Concurrent Musselkanaal won met 1-2 bij Rolder Boys en de uitslag van Hoogeveen is op het moment van schrijven nog niet bekend. 

In ieder geval houden we met deze overwinning ook Rouveen nu op ruime afstand. Een dubbele overwinning dus vandaag.
Woensdag oefenen we thuis tegen Sweel O23 en zaterdag reizen we af naar Coevorden, waar een confrontatie wacht met Raptim. Thuis wonnen we met 10-0, maar Raptim was destijds gehavend en hebben de smaak te pakken na een overwinning vandaag op Staphorst. Een overwinning is dus alles behalve een zekerheidje. Er zal weer volop gestreden moeten worden voor de 10e driepunter van dit seizoen.

Opstelling
Leon Hoogenberg, Tjeerd Lomans, Jaymie Hemme (80. Jeroen Pol), Rutger Heijnen, Guus Nijboer, Dennis Botter, Ramon Schonewille, Mick Hendriks, Jef Brandsma, Sander Maatje, Kai Luuk van der Zwaag (75. Lenzo Meng).

Scoreverloop
28.  1-0  Guus Nijboer
49.  2-0  Jef Brandsma
51.  2-1  Rouveen
57.  3-1  Jef Brandsma
88.  4-1  Rutger Heijnen
90.  5-1  Dennis Botter

Volgende wedstrijd
Woensdag 14 maart, 19.30 uur
FC Klazienaveen JO19 - Sweel O23
Sportpark de Planeet, Klazienaveen

Foto's door Lammert Schoonewille
https://photos.app.goo.gl/kGhkZrCL2ryFTn6I2