Nieuwe jeugdleden

Nieuwe jeugdleden

We zijn bij FC Klazienaveen blij met onze jeugdleden. Zij hebben de kans om op een niveau te voetballen dat bij hen past en wij kunnen met onze jeugdspelers voetbal op elk niveau aanbieden.

We zijn dan ook trots te kunnen melden dat we het jeugdledenaantal de afgelopen tijd enorm hebben zien toenemen.
Behalve bij JO19 hebben we in elke categorie ten minste 3 teams met (ruim) voldoende spelers.

Maar er begint nu ook een nadeel aan te kleven.
Er zijn na de inschrijving van de teams bij de KNVB voor de najaarscompetitie dusdanig veel spelers in de verschillende categorieën bijgekomen dat de teams overvol beginnen te raken.
En een vol team, met veel wisselspelers tijdens de wedstrijd, zorgt voor minder overzicht voor de trainer/leider en voor minder speelminuten bij de spelers. Daar waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Omdat de KNVB het niet toestaat om nieuwe teams te maken en deze nog in te delen voor de najaarscompetitie (de inschrijving is tussen 1 juni en 17 juni), zijn we HELAAS genoodzaakt tot de volgende actie:

Nieuwe jeugdspelers kunnen tot de winterstop alleen meetrainen. Het spelen van wedstrijden is tot 1 januari 2020 niet mogelijk.

In een enkel geval kan hiervan afgeweken worden.
Zo is bijvoorbeeld in de categorie JO17 (geboortejaar 2003 / 2004) nog wel wat ruimte.
Per aanmelding zal bekeken worden of deze valt onder de uitzonderingen.

Vanaf de winterstop kunnen wij voor de verschillende categorieën weer nieuwe teams opgeven en zullen alle jeugdleden, nieuw of niet, wedstrijden kunnen spelen.