ZA5 pakt punt in Hollandscheveld

ZA5 pakt punt in Hollandscheveld

De wedstrijd van het sterrenensemble van Hansie Hansie begon kolderiek als altijd. Onderweg sloeg die Weisse Komet opeens af bij Oosterhesselen. Bleek achteraf dat ze een heerlijk mokkeltje in de auto hadden gezien en dat ze deze nogmaals wilden bekijken. 

Eenmaal aangekomen in Hollandscheveld gingen de cabaretiers van FC Klazienaveen 5 vrolijk verder. Voor het 3e seizoen op rij zijn de vedettes minimaal 1x de kleding vergeten mee te nemen. Een behulpzame vrijwilliger van Hollandscheveld bood aan richting zijn woning te fietsen om kleding op te halen. Toen hij eindelijk in Zuidwolde was aangekomen kwam Sikkes met het lumineuze idee; ‘we hadden ook mee kunnen rijden’

De eerste helft begon met een ijzersterke bank. Oldersma; Heuvel; Loves en de koning van de bittergarnituur werden tot de bank verwezen. 

FC Klazienaveen begon voortvarend. Er werd leuk samengespeeld en het ouderwetse Tiki Taka voetbal werd weer ten toon gespreid. Buurs schoot zoals altijd weer een paar keer op doel. Waarbij 9 ballen in het vangnet kwamen raakte een pegel de lat. Zwakke schakel was zoals altijd de immer luie Niels Alberts. Enige goede bal van zijn voet kwam door middel van een fantastische steekballetje bij Buurs. Deze gaf goed voor en de 2.35 meter lange Germs tikte beheerst in.

De wedstrijd kabbelde voort zonder grote kansen. Eind van de eerste helft trok Ome Lammert aan het shirtje van een doorgebroken vleugelflitser van Hollandscheveld. Binnen de 16 of niet.. penalty. 1-1. Een dolgedraaide Greve besloot zich te laten wisselen. Hij kon het fantastische niveau van vorige week niet doortrekken en is vaker omspeeld en getunneld in een helft dan Heuvel normaal in een hele wedstrijd. 

Greve, Alberts en de man met het door een wokpan gestreken shirt (Yogi) werden gewisseld. Terwijl de heren nog lekker warm stonden te douchen (Frank vertelde weer wilde verhalen over zijn seksleven) werd Germs in de 16 neergehaald. Terwijl de keeper van Hollandscheveld uit zijn neus stond te eten tikte Buurs beheerst binnen. 

Germs speelde een dijk van een wedstrijd en het wachten is dan ook tot de opening van de transfermarkt. De transfermarkt wordt ook gebruikt voor een fatsoenlijke technische staf. In de tweede helft is ook de watertas vergeten. 

Waar het vijfde goed begon aan de tweede helft was het Hollandscheveld die de 2-2 wist te maken. De verdediging stond weer eens te schutteren. Bittergarnituur Griemink wist vlak daarna door te breken maar helaas niet te scoren.  Waar Buurs zich liet wisselen moest Hollandscheveld verder met 10 man. De kansen kwamen weer voor FC Klazienaveen. Jesper Olijve kreeg de grootste kans op de overwinning. Helaas kwam hij een teenlengte tekort. 

Terwijl Yogi en Alberts rustig op de bank zaten ontpopte Hansie Hansie zich als echte piraat. Inclusief echte papegaai. 

Hans:’ Diep’
Frank:’Diep’

Hans: ‘op de bal’
Frank:’ op de bal’

En zo ging het nog even door en papegaai Greve had de middag van zijn leven. Hij kreeg zelfs nog een paar crackers van het publiek.

Kok, Olijve en Germs speelden een ijzersterke wedstrijd en hebben meer meters afgelegd dan Alberts in een heel seizoen. Heuvel was zoals altijd weer extreem stabiel en een rots in de branding.

Hansie Hansie besloot met de klassieker. ‘Beter een punt dan niks’.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 10 november. FC Klazienaveen ontvangt dan SC Erica 3 om 13.45 uur.