FC Klazienaveen wint van SVBO ZA1

SVBO, altijd een leuke tegenstander om tegen te spelen, mooie club, goed volk! Maar voetbal blijft voetbal en dus zaak voor onze mannen om hun ding te doen, en dat is winnen.

Voor Klazienaveen was het in het begin zoeken naar mogelijkheden. SVBO stond goed gepositioneerd maar onze mannen besloten de bal z’n werk te laten doen en diepte in het spel te creëren. Na ongeveer 25 minuten spelen, werden de ruimtes goed benut en scoorde Aaron Brinks de 1-0. Hierna was het zaak voor Klazienaveen om op deze voet verder te gaan. SVBO creëerde weinig en was vooral nog zoekende hoe om te gaan met de druk van Klazienaveen. Voor rust maakte Aaron Brinks de 2-0 en gaf hiermee een signaal af dat er weinig viel te halen voor de mannen in het geel/zwart.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk precies hetzelfde als in de eerste helft. Voor SVBO was het  vooral tegenhouden en voor Klazienaveen vooral zoeken naar meer doelpunten. Aaron Brinks maakte in de tweede helft nog twee doelpunten en wist deze middag maar liefst vier keer het net te vinden. Ook aanvoerder Jesse Habing mocht nog een doelpunt op zijn naam schrijven; hij schoot knap binnen na een ietwat ongelukkige uittrap van de keeper van SVBO. Dit resulteerde in een verdiende 5-0 overwinning voor onze mannen !

Zaterdag spelen onze mannen hun derde bekerwedstrijd uit om 14.30 uur tegen SC Angelslo op sportpark Meerdijk Noord.