VRIJWILLIGERSSYSTEEM                                                           

Vanaf januari 2023 werkt FC Klazienaveen met een vrijwilligersysteem. Door een teruglopend vrijwilligersaantal en daaruit voortvloeiend oplopende kosten (o.a. door uitbesteding van acties) is er besloten onderzoek te verrichten naar de invoering van een vrijwilligerssysteem.

Op de Algemene Ledenvergadering van oktober 2021 is een eerste opzet richting haar leden gedeeld. Op de Algemene Ledenvergadering van november 2022 is het systeem gepresenteerd en goedgekeurd bevonden door de aanwezige leden.

Doel systeem:

  1. Vergroten vrijwilligersbestand
  2. Verkleinen werkdruk op huidige vrijwilligersbestand
  3. Verlagen kosten die extra ontstaan (zijn) door vrijwilligerstekort


HANDLEIDING VRIJWILLIGERSSYSTEEM FC KLAZIENAVEEN
De handleiding onderaan de pagina legt uit hoe jij je kunt aanmelden voor vrijwilligerswerk via de Voetbal.nl app en hoe jij jezelf kunt inplannen voor bepaalde taken. Ook het ruilen van taken laten we zien.

Installeer de Voetbal.nl app via de Playstore (Android-telefoon of tablet zoals bijvoorbeeld Samsung) of via de App Store (Apple als IPhone of IPad) en log in met jouw emailadres dat bij FC Klazienaveen bekend is.

Onderstaand stappenplan is een verkorte weergave van de handleiding:

1. Open de Voetbal.nl-app
2. Klik op de menuknop in de app (meestal links bovenin)
3. Klik op ‘Mijn beschikbaarheid’. Als het goed is moet alles hier open gezet worden, om alle taken te zien. Meestal is dit standaard al gedaan.
4. Klik op ‘Mijn taken’. Selecteer vervolgens de taken waar u geïnteresseerd in bent.
5. Ga terug naar het beginscherm van de app, klik wederom op de menuknop en vervolgens op ‘programma’.
6. In het programma vind u alle door u geselecteerde vrijwilligerstaken.
7. Een voorbeeld: op 4 september staat er een ‘kantinedienst LANG senioren’ om 13.00 uur. Klik op het tijdstip. Vervolgens krijgt u kort wat informatie en kunt u zich onderaan onder ‘vrijwilligersteam’ inschrijven.
8. De inschrijving is gereed. U krijgt vooraf meerdere herinneringen wanneer de datum dichterbij komt.
9. Er worden gedurende het jaar nieuwe taken toegevoegd.

JUISTE MAILADRES?
Het is belangrijk om te weten dat al het vrijwilligerswerk wordt geregistreerd aan de hand van het spelend lid. Voor leden onder de 16 jaar is het belangrijk dat het emailadres van één van de ouder(s)/verzorger(s) geregistreerd staat. In de meeste gevallen zal dat nu al zo zijn. Als dat niet zo is dan verzoeken wij jou om dat aan te passen. Het is namelijk je eigen verantwoordelijkheid om het mailadres bekend bij de vereniging up-to-date te hebben. Graag wijzigingen in mailadressen doorgeven aan onze ledenadministratie via info@fcklazienaveen.nl

 

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab