FC Klazienaveen verliest bij Zuidlaren

Wegens het ontbreken van vier basisspelers, waaronder beide spitsen, was van te voren duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden tegen Zuidlaren. Zuidlaren won de wedstrijd dan ook met 3-1 en dat was niet onverdiend.

In de voorhoede kon FC Klazienaveen weinig uitrichten en Zuidlaren was dreigender. Meest opvallende man in het veld was, net als vorige week, de scheidsrechter. Ook nu kreeg FC Klazienaveen zeven gele kaarten in een wedstrijd waar eigenlijk niet zo veel aan de hand was. Frappant was dat Zuidlaren er geen kreeg zelfs niet bij soortgelijke overtredingen. De 1-0 ontstond ook zeer bijzonder, de bal leek tegen de paal weer in het veld te komen en de scheidsrechter liet doorvoetballen. Toen de bal buiten het veld kwam consulteerde hij zijn assistent die geen doelpunt had geconstateerd en dat ook zo doorgaf. Hierop kende de scheidsrechter een doelpunt voor Zuidlaren toe. Onbegrijpelijk. Ook zette hij daarmee de toon voor de rest van de wedstrijd.
FC Klazienaveen maakte op slag van rust gelijk via een schitterende vrije bal van Melroy Hemme.

Na rust ging Zuidlaren op zoek naar een hernieuwde voorsprong, geholpen door de scheidsrechter die voor elke pietluttigheid tegen FC Klazienaveen floot. Justin Schimmel kreeg zijn 2e gele kaart voor commentaar op de leiding. Tegen 10 man van FC Klazienaveen kon Zuidlaren nog twee keer scoren in de slotfase.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld.