OCHTEND
Vooraf
Je meldt je om 08.00 uur in de kantine. Hier is al iemand aanwezig om de gehaktballen voor te bereiden. Je zet de laptop aan (inlogcode staat handgeschreven aan de rechterkant), zoekt muziek naar wens uit en zet de 2 onderste versterkers aan. Op het display van de bovenste van de 2 moet ‘pc’ staan. Staat dit er niet, dan nog een keer aan en uit zetten tot dit wel verschijnt. Je controleert of de terminals al opgestart zijn en kunt beginnen met de bardienst.
Prijslijst
Je doet de tv aan, die boven de bar hangt (zwarte afstandsbediening). Waarschijnlijk springt er een tv-zender aan. Zet de tv met het knopje linksboven op HDMI-kanaal 1en de prijslijst verschijnt.
Kassaterminal
Opstarten middels knop rechtsonder het beeldscherm, vervolgens aanmelden
Verkoop:
Artikelen aanslaan, rechtsonder betaal en vervolgens PIN/contant. Bij PIN: het bedrag invoeren op het pinapparaat. Bij cash kies je contant. Heb je moeite met hoofdrekenen, kies dan wisselgeld en laat de terminal voor je rekenen.
Eigen consumpties:
Aanslaan, rechtsonder betaal en dan kiezen voor wegboeken onder de juiste categorie (kantinepersoneel / scheidsrechters / leiders). Wees gastvrij en bied de begeleiding van de tegenstander een kop koffie / consumptie aan.
Ranja
Alle jeugdteams halen hun ranja uit de koelkast af bij de trap, onder de kantine. Dit dient vooraf klaargemaakt te worden. Graag per team 1 kan ranja vullen en in de koelkast plaatsen. Op het planningsformulier achter de bar (ligt rechts in de hoek) is in te zien om welke teams dit gaat. Aan het eind van de dienst ook de ranja voorbereiden en in de koelkast plaatsen. Omstreeks 9.15 uur de eerste kannen ranja voor de eerste wedstrijden gereed hebben staan. Maak ook plusminus 5 bekers ranja voor de verkoop, desbetreffende bekers zijn te vinden op de plank naast de ranjakannen.
Frituur
Over het algemeen worden er makkelijk te frituren snacks verkocht, die boven komen drijven wanneer ze gereed zijn. De gebruiksvoorraad staat in de diepvries in de berging.
Wanneer je op de terminal afgerekend hebt, worden er uit de bonnenprinter links op de bar 2 bonnetjes 1 geprint. 1 voor de keuken, 1 voor de klant. Als de bestelling klaar is, het nummer van het bonnetje overnemen en invoeren op het toetsenbordje met cijfers (links op de bar), gevolgd door een belletje.
Durf je het frituren niet aan, dan helaas ‘nee’ verkopen of een tosti / gehaktbal als alternatief aanbieden.
Pinnen
Er mag (extra) contant geld opgenomen worden. Bedragen invoeren op de PIN en vervolgens het gewenste bedrag uit de kassa halen. Er vindt geen handeling plaats op de terminal.
Alcohol
Vanaf 13.30 uur wordt er alcohol geschonken.
Tot slot
Richting het einde van de dienst (12.00 uur) zal de aflossing binnen druppelen.
Graag gebruikte keukengerei afwassen, de koelkast (redelijk) gevuld achterlaten en eventuele volle afvalbakken legen.
Bij vragen omtrent bovenstaande en andere kantine gerelateerde zaken: Arjan ten Heuvelhof, 06-15669280.
Bij geen gehoor: Kast Herder 06-29013778. Bij vragen over het vrijwilligerssysteem: vrijwilligerscoordinator@fcklazienaveen.nl