FC Klazienaveen door naar volgende ronde nacompetitie

In een enerverend duel met Be Quick Dokkum heeft FC Klazienaveen de volgende ronde bereikt van de nacompetitie. In een wedstrijd met twee gezichten kwam uiteindelijk FC Klazienaveen met de nieuwe trainer, Michel Kerkdijk, als winnaar uit de bus.

Dokkum was de betere in de eerste helft en kwam op voorsprong via een gemakkelijk gegeven strafschop. Met een mooie aanval verdubbelden zij de voorsprong maar verzuimden nog een keer te scoren. Ook FC Klazienaveen kreeg kansen in de eerste helft maar wist die niet te benutten.
Dat gebeurde wel in de tweede helft. Eerst maakte Roan Bruinsma de 2-1 en 10 minuten later Jesse Habing de gelijkmaker. Dokkum was van slag maar wist een verdere tegentreffer te voorkomen.

Zo kwam er een verlenging. Be Quick Dokkum kreeg al snel een kans maar keeper Leon Hoogenberg wist te redden. Beide teams hadden kansen op een doelpunt maar werden niet benut. In de slijtageslag werd uiteindelijk niet meer gescoord zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Dokkum begon aan de reeks maar benutte er geen. Drie keer schoten ze over en eentje werd er gepakt door Justin Verschoor. FC Klazienaveen had al twee keer gescoord en dat was voldoende.
Be Quick Dokkum is daarmee gedegradeerd en wordt veel succes in de toekomst gewenst. FC Klazienaveen mag volgende week zaterdag aantreden bij Hoogeveen om 14.30 uur om uit te maken wie een week later naar de finale mag.