FC Klazienaveen start seizoen thuis met overwinning

FC Klazienaveen is het seizoen goed begonnen met een 5-1 overwinning op Vitesse ’63.
Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, leek het daar in het begin zeker niet op. Vitesse begon sterk en in de eerste 20 minuten kwam FC Klazienaveen er nauwelijks aan te pas. De eerste kans voor FC Klazienaveen was wel gelijk raak. Rob Groote kopte de 1-0 binnen uit een hoekschop na een kwartier. Vervolgens kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Jesse Habing leek de 2-0 te maken maar zijn schot stuiterde via de lat voor de doellijn.

Thyran Lambers maakte zijn competitiedebuut als keeper in deze wedstrijd en deed dat uitstekend. Vlak voor rust stond hij 1 op 1 met een speler van Vitesse en redde bekwaam. Vlak na rust maakte hij weer een grote kans voor Vitesse onschadelijk en zo’n beetje in de tegenstoot maakte Aaron Brinks de 2-0. FC Klazienaveen dicteerde vervolgens het spel in de 2e helft. Nick Hoorn maakte de 3-0 in de 60e minuut. Yorin Habing maakte de 4-0 middels een benutte strafschop en Stef Jagt maakte in de slotminuten de 5-0. Vitesse maakte nog de 5-1 uit een strafschop (ongelukkige handsbal in de 16 meter) in de laatste minuut en redde daarmee de spreekwoordelijke eer. De drie punten bleven in Klazienaveen.