FC Klazienaveen wint belangrijk duel bij DKB

Het is nog te vroeg in het seizoen om te spreken van een degradatieduel maar FC Klazienaveen moest als voorlaatste aantreden tegen rode lantaarndrager DKB. Voor FC Klazienaveen dus een duel van aanhaken of afhaken en het werd aanhaken. Dat het een lastige middag ging worden was men zich terdege van bewust maar daar leek het in de 1e minuut niet op. De eerste de beste aanval van DKB was gelijk raak in de 2e minuut, 1-0. FC Klazienaveen kon gelijk beginnen aan de inhaalrace en was daarin in de 10e minuut succesvol toen Jesse Zwart uit een scrimmage de gelijkmaker maakte. FC Klazienaveen ging vervolgens op zoek naar de voorsprong. In de 27e minuut rondde Aaron Brinks goed af na voorbereidend werk van Jesse Zwart voor de 1-2. Op slag van rust leek DKB nog de gelijkmaker te maken maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak na rust kreeg FC Klazienaveen een strafschop die verzilverd werd door Jesse Habing, 1-3. DKB moest even later met tien man verder toen een speler van hen de rode kaart kreeg. Met elf tegen tien zou het voor FC Klazienaveen gemakkelijker moeten gaan maar niets was minder waar. DKB werd fanatieker en scoorde de 2-3. FC Klazienaveen werd vervolgens steeds onrustiger en het spelpeil werd er niet beter op. Jesse Habing besliste het duel. Vanaf de middenlijn schoot hij de bal naar voren die tot ieders verrassing in het DKB doel verdween voor de 2-4. Hier bleef het bij en gingen de drie punten mee naar Klazienaveen. Volgende week wacht het thuisduel tegen Vitesse.