FC Klazienaveen wint degradatieduel

FC Klazienaveen heeft het belangrijke duel in de degradatiestrijd met 1-0 gewonnen van Elim. Daarmee was het geen onverdiende maar wel de meest gelukkige partij. Voor hetzelfde geld was het 4-4 geweest want kansen waren er voor beide partijen Daarnaast keepte keeper Justin Verschoor een berenpartij. De eerste kansen waren voor FC Klazienaveen maar de 17 jarige Ruben Wijnand beloonde zijn eerste basisplek eerst niet en zag ook zijn medespelers over het hoofd. Na goed voorbereidend werk van Aaron Brinks kreeg Ruben in de 35e minuut de bal op een presenteerblaadje van Aaron en kon Ruben de 1-0 laten aantekenen. Elim kreeg ook goede kansen maar trof Justin Verschoor op haar weg of kreeg de bal niet richting doelmond. In de tweede helft ook weer grote kansen voor beide partijen waarin Elim in de slotfase alles op alles zette voor de gelijkmaker. FC Klazienaveen was vooral in de slotfase slordig in het uitverdedigen door de spanning de overwinning over de eindstreep te halen. Elim had nog geluk dat twee van haar spelers niet met rood werden bestraft maar slechts met geel. Zo stond de slotfase bol van de spanning maar werd er niet meer gescoord en bleven de drie punten in Klazienaveen. Volgende week wacht het uitduel naar Rouveen.