FC Klazienaveen wint in Hollandscheveld

Hollandscheveld was nog puntloos en zou het ook blijven na het duel met FC Klazienaveen. Het duel moest worden afgewerkt op het bijveld wat een kunstgrasveld is. De continue regen maakte het extra goed bespeelbaar en dat was zeker in de beginfase het best aan FC Klazienaveen besteed. Het zette Hollandscheveld onder druk en in de 15e minuut maakte Jesse Habing de 0-1. Vervolgens verzuimde zij de voorsprong uit te breiden. Er waren meerdere goede kansen; zo trof Roan Bruinsma de paal en Stan Kroeze de lat. Hollandscheveld kreeg vlak voor rust nog een goede kans op de gelijkmaker maar ook zij wisten niet te scoren. Dat deden zij na rust wel.

Balverlies in de defensie werd door Hollandscheveld fraai afgestraft met de gelijkmaker. Gelukkig voor FC Klazienaveen werd gelijk weer orde op zaken gesteld door Jaimy Hemme. Uit een corner wist hij met de borst de bal in het doel te kaatsen. In de slotfase maakte Roan Bruinsma nog de 1-3. Hollandscheveld kreeg nog een kans op de 2-3 maar vlak voor open doel misten zij de bal volledig. Zo gingen de punten mee naar Klazienaveen.
Zondagavond kon een ieder het verslag zien op RTV Drenthe.

Zaterdag 22 oktober wacht het thuisduel in de beker tegen Noordscheschut.