FC Klazienaveen wint van De Weide

FC Klazienaveen heeft de tweede ronde van de nacompetitie bereikt door met 2-4 te winnen bij De Weide. Dit in een wedstrijd met twee gezichten.

In de eerste helft was FC Klazienaveen oppermachtig en verzuimde zij de score op te voeren tot 0-5 of 0-6. De teller bleef echter steken op 0-3. De eerste was al na 10 minuten. Patrick Bloemberg krulde een vrije bal prima binnen. 10 minuten later kopte Aaron Brinks de 0-2 binnen uit een voorzet van Patrick. Vervolgens werd uit meerdere grote kansen niet gescoord. Een fout in de verdediging van De Weide vlak voor rust was de aanleiding voor de 0-3 van weer Aaron.

Na rust ontstond een ander beeld. De Weide kwam beter in het spel. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om te scoren. Het was echter De Weide die de eerste doelpunten maakte. Eerst de 1-3 uit een kopbal en vervolgens de 2-3 10 minuten voor tijd. Toen was het billenknijpen voor de supporters van FC Klazienaveen. De Weide kreeg nog een levensgrote kans op de gelijkmaker maar schoot recht in de handen van keeper Lennon Ebeltjes. Vlak voor tijd maakte Stan Kroeze aan alle illusies van De Weide een eind door de 2-4 binnen te koppen. Door deze uitslag is De Weide gedegradeerd naar de 3e klasse.

FC Klazienaveen moet a.s. dinsdag aantreden bij ZZVV voor de 2e ronde. Aanvang 20.00 uur. De winnaar gaat naar de finale a.s. zaterdag.