JO17-2 wint bekerfinale

Zaterdag 3 juni hebben de mannen van JO17-2 de bekerfinale gespeeld tegen SJO OFW JO17- 1. In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarin FC Klazienaveen een licht overwicht had. In de 10e minuut was er een grote kans voor Ruben Tenfelde om de score te openen. Oog in oog met de doelman werd zijn schot gepareerd. Enkele minuten daarna was er een mooie kans voor de tegenstander die door onze doelman Damian Kuhl werd gered. Over en weer ontstonden gedurende de 1e helft wat kleine kansen. De tegenstander speelde veelvuldig de lange bal op hun spitsen. Vanwege de felle zon hadden onze mannen het hiermee erg moeilijk. Na ongeveer een half uur spelen kwam de tegenstander, na slordig uitverdedigen, via een mooie aanval en een harde knal van buiten de zestien enigszins tegen de verhoudingen in op 1-0. De wedstrijd was nu echt begonnen. Even later werd er een overtreding gemaakt op Yoran Gerth waarop de scheidsrechter in eerste instantie voordeel gaf, echter was Yoran dusdanig uit balans dat hij iemand van de tegenstander daardoor raakte. Hierop kreeg hij geel waardoor hij 10 minuten het veld moest verlaten. En FC Klazienaveen hierdoor alsnog een vrije trap kreeg! De gemoederen laaiden hierdoor flink op. Na 5 minuten pakte dit dan ook verkeerd uit voor Klazienaveen na wederom een lange haal naar voren door de tegenstander werd deze volledig onderschat. Hierop ontstond een gevaarlijke situatie die uiteindelijk leidde tot de 0-2. Enkele minuten daarna gaf Jarno van Dijk een mooie steekbal aan Sem de Vries die oog in oog met de keeper de bal keihard naast roste. Een uitgelezen mogelijkheid voor Klazienaveen om de aansluitingstreffer te maken. Helaas gingen ze met een 0-2 achterstand de rust in.

Na de rust begon Klazienaveen nog aanvallender te spelen wat resulteerde in vele grote kansen, maar het leek wel of de bal er maar niet in wilde en dat dit niet de dag voor onze FC was. Na circa 18 minuten voetbal kreeg Klazienaveen een vrije bal aan de linkerkant van het zestien metergebied. Dylan Kamies legde aan en krulde met een geweldig afstandsschot de bal in de rechterbovenhoek. 1- 2! De terechte aansluitingstreffer was daar en Klazienaveen voerde de druk verder op.

Het publiek ging er nog maar eens even voor zestien en de spanning was te snijden. Wederom diverse kansen. De gelijkmaker hing in de lucht. Vanwege de aanvallende intenties ontstonden er ook een tweetal goede kansen voor onze tegenstander. Echter onze doelman bleek in een waanzinnige vorm en hield zijn team overeind. Ondanks onze vele kansen wilde de bal er ook nu maar niet in, totdat circa 8 minuten voor Ivar Westerveen de zoveelste corner van links mocht nemen. Na een fantastische trap belandde de bal rechtstreeks in de rechterbovenhoek. 2-2! Waarna Klazienaveen wederom alles op alles zette om de wedstrijd voortijdig te beslissen. De spanning ging naar een hoogtepunt. Een prachtige aanval werd wederom gepareerd door de keeper. Enkele minuten daarna wederom een prachtige aanval waarna Ruben Wijnand de keeper passeerde, en de bal inschoot. Maar ook dit keer zat het niet mee en werd deze met een laatste krachtsinspanning van de lijn gered. Na 80 minuten stond er 2-2 op het scorebord, waardoor de beslissing moest vallen middels een penalty serie. Ieder team 5 penalty’s om te beginnen. De 3e penalty van de tegenstander werd gestopt door onze keeper, maar helaas besloot de scheids dat deze opnieuw genomen moest worden vanwege te vroeg van de lijn bewegen! Na een gelijke penaltystand van 5-5 gingen we door. Wel betekende het nu dat bij een eventuele misser je er meteen uit ligt als de ander raak schiet. Klazienaveen bleef de penalty’s maar scoren. Bij de 8e penalty redde onze keeper opnieuw, echter bleek er zoveel effect aan de bal te zitten dat deze alsnog tergend langzaam het doel in rolde! Na 10 genomen en binnengeschoten penalty’s van Klazienaveen was onze tegenstander weer aan de beurt. Hij legde aan en…een fantastische redding van onze keeper.

Klazienaveen bekerkampioen! Het hele team stormde achter onze keeper Damian Kuhl aan en vlogen elkaar in de armen. Het feest kon beginnen en barstte dan ook in alle hevigheid los! De toeschouwers hebben kunnen genieten van een waanzinnig spannende wedstrijd. Jongens wat een geweldige teamprestatie, met zijn allen hebben we ervoor gezorgd.

Spelers: – Damian Kuhl – Jarno van Dijk (C) – Bas Moes – Thijs Dalman – Yoran Gerth – Luca Speller – Nick Langerijs – Luca Wendker – Milan Eisinga – Jasper de Haas – Jarno Schonewille – Damiën Deddens – Marnik Robben – Sem de Vries – Ivar Westerveen – Ruben Tenfelde – Dylan Kamies – Maarten Biemans – Raul Tenfelde – Senna ten Napel – Twan Kliphuis – Sem Romijn – Ruben Wijnand