Klazienaveen wint in Veenhuizen

Het was bitterkoud zaterdagmiddag. Dat hinderde RTV Drenthe niet om opnames van het duel te maken. Een duel dat niet bol stond van de kansen.
Veenhuizen had het hele duel amper een kans en ook FC Klazienaveen had er niet veel. In de eerste helft een paar schoten van Jesse Habing op het Veenhuizer doel en een schot van Aaron Brinks ging net voorlangs. Net voor rust brak een Veenhuizer speler door de defensie, verspeelde de bal al maar werd nog geaaid door de hand van de keeper. Hierop stortte hij schreeuwend ter aarde en trapte de scheidsrechter in deze schwalbe en gaf een strafschop. Deze werd door het “slachtoffer” benut voor de 1-0.

Gelijk na rust maakte Aaron Brinks alweer gelijk. De keeper van Veenhuizen kreeg een bal niet onder controle, Aaron wel en schoot de 1-1 binnen. FC Klazienaveen drong vervolgens aan voor de voorsprong maar kwam moeilijk tot kansen. Tot de 70e minuut FC Klazienaveen een vrije trap kreeg buiten de 16. De door Jaimy Hemme genomen bal verdween door een woud van spelers onaangeraakt in het doel voor de 1-2. Bij deze stand bleef het en gingen de 3 punten mee naar Klazienaveen.

Aanstaande zaterdag wacht het laatste duel voor de winterstop, uit naar HSC in Sappemeer.