Nieuwe Coronamaatregelen?!Het aantal COVID-besmettingen loopt weer op. Gisteravond maakte demissionair premier Rutte een aantal nieuwe maatregelen bekend. Wat betekent dit voor FC Klazienaveen?

Aangekondigde maatregel is o.a. dat ook amateursporters van boven de 18 jaar alsnog een coronatoegangsbewijs (CTB) moeten overleggen. Dus om te mogen sporten moet je vanaf zaterdag a.s. gevaccineerd zijn, over een negatieve coronatest beschikken of antistoffen hebben opgebouwd na een eerdere positieve coronatest.

Het NOC/NSF en de KNVB hebben de Tweede Kamer opgeroepen om met al deze bezwaren in gedachte sport de hand te reiken en sporten bij amateurverenigingen zonder coronatoegangsbewijs voor iedereen mogelijk te maken.

Vanmiddag is het debat in de Tweede Kamer over dit besluit. Het debat wordt op de voet gevolgd door de KNVB. Na het debat hebben we hopelijk donderdag 4 november meer duidelijkheid en informeren wij onze leden via de gebruikelijke kanalen (website, Facebook en Instagram) wat dit betekent voor de komende periode.

Tot die tijd gaat alles gewoon door en blijft het nog zoals het was.

Kijk voor aanvullende informatie op de website van de KNVB