Onverdiende nederlaag FC Klazienaveen bij Elim

Voor beide ploegen was het duel Elim-FC Klazienaveen belangrijk om weer eens wat punten te pakken. Hierbij trok FC Klazienaveen onverdiend aan het kortste eind waar een gelijkspel minimaal verdiend zou zijn geweest. Het geluk en ook de arbitrale beslissingen zaten FC Klazienaveen niet mee. FC Klazienaveen begon sterk en scoorde in de 1e minuut al de 0-1 maar deze werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. In de 17e minuut was het echter wel raak via Jesse Habing en in die fase had FC Klazienaveen verder moeten uitlopen. Dat gebeurde niet en vervolgens werden twee fouten in de defensie binnen een minuut door Elim afgestraft met twee treffers. FC Klazienaveen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en die viel tien minuten na rust. Vervolgens ging FC Klazienaveen door voor de voorsprong maar kreeg het niet voor elkaar om de kansen te verzilveren. Elim kreeg vervolgens een onterechte vrije trap net buiten de 16 en deze verdween via de lat en rug van de keeper in het doel voor de 3-2. Zo moest FC Klazienaveen weer een achterstand goed maken, deed ook verwoede pogingen daartoe maar scoorde niet. Elim maakte in de slotfase uit een counter vervolgens de 4-2 en toen was de wedstrijd gespeeld. Elim scoorde  nog de 5-2. Voor FC Klazienaveen waren de druiven zuur maar gaf het vertoonde spel voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden. Zaterdag wacht het thuisduel tegen Rouveen.