Oude informatie gevraagd voor jubileumboekOp 11 augustus 2021 bestaat FC Klazienaveen 100 jaar.
Ter ere van dit jubileum brengen we een boek uit waarin we aandacht willen schenken aan (bijna) alle hoogte- en dieptepunten die de afgelopen 100 jaar de Klazienaveense voetbalrevue zijn gepasseerd. En daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken.

Heb jij, of ken jij iemand met, beeldmateriaal, krantenknipsels, oude shirts, schoenen, ballen, vlaggen, … die te maken hebben met de voetbalgeschiedenis in Klazienaveen? Laat het ons dan weten. Ook als je nog mooie verhalen, gedenkwaardige gebeurtenissen kunt vertellen, komen we graag in contact!

 

 

Je kunt contact opnemen met (vermeld je wel jouw telefoonnummer als je een mail stuurt, zodat we je kunnen bellen?!):

Algemeen: info@fcklazienaveen.nl
Hans Hemel: hans@hemelaccountancy.nl of
Corina Hoogenberg: mail: corinah67@hotmail.com of telefoon: 06 – 30 05 19 50

– – – – – – – – – – – – – – – – 

Het geplande feestweekend schuiven we, in verband met COVID19-maatregelen door naar het laatste weekend van juni 2022. Hierover volgt uiteraard later meer informatie.

– – – – – – – – – – – – – – – –

Expositie Collectie Brands
De komende tijd is er volop aandacht voor de voetbalgeschiedenis van FC Klazienaveen/v.v. Zwartemeer/v.v. Klazienaveen/Sc Drente en KZC.

Vanaf 1 oktober 2021 is er een expositie in Museum Collectie Brands over de prachtige voetbalgeschiedenis in Klazienaveen. Hoewel de expositie in eerste instantie tot 1 april 2022 zou duren, heeft het museum besloten de expositie te verlengen tot 1 oktober 2022 i.v.m. het jubileum van FC Klazienaveen.

Niet alleen worden foto’s, anekdotes en andere wetenswaardigheden getoond, ook worden bekende voetbalbetrokkenen uitgenodigd om hun verhaal te doen. Een expositie om naar uit te kijken.

Voor het jubileumboek en de expositie is de organisatie nog op zoek naar voetbal materiaal in de vorm van foto’s, vlaggen, oude voetbalschoenen, oude voetballen, vlaggen, enz. Kortom alles wat te maken heeft met de voetbalgeschiedenis in Klazienaveen. 

(Vermoedelijke) spelers op de foto:
1937. Staande: H. Arends, P. van Brummelen, B. Bruining, J. Bakker en P. Engbers. Zittend: H. Groenewold, H. Hars, J. Kamerling, F. Regts, A. Smit en C v/d Steen.  
Bron: historiebetaaldvoetbal.nl