Regiocup gaat zaterdag 5 juni van startGoed nieuws. Het demissionair kabinet heeft aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

 

Regiocup jeugd start op 5 juni

De aangekondigde versoepelingen betekenen dat FC Klazienaveen zaterdag 5 juni kan starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! De club er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. 

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams. Op www.knvb.nl/regiocup staat een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Nog geen publiek langs de lijn
Helaas is het nog niet toegestaan om met z’n allen langs de lijn te staan om de spelers aan te moedigen. Alleen de volwassenen die een rol hebben bij de training of wedstrijd van het jeugdteam (dat geldt ook voor chauffeurende ouders) zijn op dit moment welkom op ons sportpark.
Aan hen het verzoek om de 1.5 meter-afstand-regel zo veel mogelijk in acht te nemen, zich te registreren bij hun bezoek aan onze kantine en eventuele aanwijzingen van onze vrijwilligers te volgen.