Steffi Lambers over het vrijwilligerssysteem – heb jij je al aangemeld?Sinds januari is bij ons een nieuw vrijwilligerssysteem ingevoerd. Dit betekende dat ik zelf ook aan de bak moest. Ik had mij via de voetbal.nl app aangemeld voor een aantal taken waaronder een wedstrijd fluiten bij de jeugd. Hiervoor werd ik dan ook gevraagd.

Ik heb dit twee zaterdagen gedaan. Ik heb twee wedstrijdjes van JO9- of JO10- gefloten. Elke wedstrijd leverde mij één punt op voor het vrijwilligerssysteem, dus na twee zaterdagochtenden tot 11 uur te hebben gefloten, had ik mijn vrijwilligerspunten al binnen.

Eigenlijk vond ik het best leuk om dit te doen! Sterker nog, ik zou dit ook zeker nog wel eens een keertje willen doen. De kinderen zijn nog erg jong en als voetballer ken je de regels natuurlijk wel. Het is dus niet een hele moeilijke taak, eigenlijk kan iedereen dit gemakkelijk doen.

Wat het extra leuk maakte, was dat ik van trainers, ouders en begeleiders te horen kreeg dat ze zo blij waren dat ik wilde fluiten. Ze hoopten (net als ik) dat er na mij meerdere voetballers of ouders van jeugdvoetballers volgen om op deze wijze hun punten te halen. Niet alleen voor de punten maar omdat we bij FC Klazienaveen een club zijn met z’n allen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het positief heb ervaren, dat geldt voor jou vast ook! 

Aanmelden voor vrijwilligerstaak
Heb jij je nog niet aangemeld? Het kan nog tot maandag 15 maart a.s.
Er is een groot gevarieerd aanbod aan vrijwilligerstaken; denk bijvoorbeeld aan een ochtend kantinedienst draaien in onze jeugdkantine of koffiecorner, helpen bij het jeugdkamp, een ochtend helpen bij de opruimdag, etc. etc.
Kijk hier voor meer informatie over hoe jij je aan kunt melden voor een paar uur vrijwilligerswerk.