Teleurstellende competitiestart FC Klazienaveen

FC Klazienaveen is de competitie behoorlijk teleurstellend begonnen. De mannen verloren thuis met 1-4 van SV Nieuwleusen en daar viel niets op af te dingen. De kansen voor FC Klazienaveen waren op één hand te tellen. Het was aan doelman Lennon Ebeltjes te danken dat we niet voor de rust al met ruime cijfers achterstonden.

SV Nieuwleusen wist in de 1e helft slechts een van hun vele kansen te benutten voor de 0-1. Na rust kreeg Nieuwleusen wat minder kansen maar FC Klazienaveen kon nauwelijks tot iets komen. Pas toen Stan Kroeze zijn tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken, leek FC Klazienaveen wat meer de geest te krijgen en maakte Jesse Habing de 1-1 in de 78e minuut.

Op dat moment had zomaar de ommekeer kunnen ontstaan want FC Klazienaveen leek het geloof te krijgen de wedstrijd te kunnen kantelen. Toen vlak daarna Patrick Bloemberg wegens een blessurebehandeling het veld moest verlaten en FC Klazienaveen met 9 man op het veld stond, sloeg Nieuwleusen toe voor de 1-2. Dat was de genadeklap voor FC Klazienaveen. Nieuwleusen maakt nog de 1-3 en via een strafschop de 1-4 in de slotfase.

Nieuwleusen nam verdiend de 3 punten mee naar huis. Voor FC Klazienaveen is het zaak de rug te rechten en volgende week de uitwedstrijd bij Vitesse ’63 in Koekange de strijd met volle overtuiging aan te gaan.