Verdiende overwinning op Hoogeveen

FC Klazienaveen heeft de inhaalwedstrijd dinsdagavond 8 maart jl. tegen Hoogeveen met 3-1 gewonnen. Door een gezonde portie werklust werd Hoogeveen verslagen.

Al in de 12e minuut leidde dit tot de voorsprong door Patrick Bloemberg. Hij schoot de bal fraai binnen buiten het bereik van de keeper. Een kwartier later maakte Jesse Habing de 2-0. Hij vond nog net een gaatje tussen de verdediging om de bal nauwkeurig in de bovenhoek te schieten. Daarna volgden nog meerdere goede kansen om de voorsprong uit te breiden maar de 3-0 viel pas vlak voor rust. Aaron Brinks onderschepte een pass in de verdediging van Hoogeveen en zette vervolgens Jesse Habing vrij voor doel die die kans niet onbenut liet. Hoogeveen zette daar in de eerste helft niet meer tegenover dan een bal die vlak voor het doel van FC Klazienaveen langs ging.

In de tweede helft zette Hoogeveen wat meer aan om iets aan de stand te doen. Ze scoorden al snel de 3-1 en meenden er vervolgens meer de beuk in te moeten gooien. Een aanslag van achteren op Patrick Bloemberg werd door de scheidsrechter slechts met geel bestraft terwijl donkerrood meer op zijn plaats was geweest. Aaron Brinks meende de 4-1 te scoren maar de scheidsrechter kon niet constateren dat de bal ruim de doellijn had gepasseerd. In de laatste 20 minuten liet FC Klazienaveen zich teveel terug duwen. Hierdoor kwam er meer druk op het doel van Lennon Ebeltjes en moest deze nog een keer een bijna zekere 3-2 voorkomen. Zover kwam het echter niet en bleef de 3-1 stand gehandhaafd. Een dik verdiende overwinning voor FC Klazienaveen.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Lutten.