Wel of niet voetballen? A-categorie, B-categorieAfgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. 

Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend:Alle competitiewedstrijden in de A-categorie (JO13-1, JO15-1, JO17-1, ZA-1, ZA-2 en VR-1) voor a.s. zaterdag komen te vervallen. Eventuele inhaalwedstrijden kunnen wel ingepland worden.

Wedstrijden in de B-categorie (alle andere teams) worden a.s. zaterdag/zondag wel gespeeld.

De KNVB neemt, afhankelijk van de uitkomst van het Kamerdat van woensdag 1 december en het advies van het VMC, per leeftijdscategorie een besluit over de wedstrijden van 11/12 december en 18/19 december: wel of geen wedstrijden.
– 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 –

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.”
Bron: KNVB