Winst voor FC Klazienaveen

FC Klazienaveen heeft afgelopen zaterdag met 2-0 gewonnen van Dedemsvaart. De uitslag doet echter geen recht aan de verhoudingen op het veld. Het was juist Dedemsvaart dat de betere ploeg was, zeker tot aan de 2-0. Het ontbrak Dedemsvaart aan de voorzetting bij de 16 meter van de tegenpartij. Dedemsvaart had het meeste balbezit maar was nauwelijks gevaarlijk voor het doel van FC Klazienaveen. En dat was FC Klazienaveen wel.

Na een half uur kon Dedemsvaart de bal uit een corner niet wegwerken uit hun 16 meter. Uit een rebound kwam vervolgens de bal bij Aaron Brinks die door een kluwen van benen de 1-0 aantekende. Zes minuten later viel de 2-0. Uit een counter kon Roan Bruinsma de bal voorzetten op de geheel vrijstaande Patrick Bloemberg die vervolgens eenvoudig binnentikte. Hierna vervlakte het spel dat al niet hoogstaand was mede door het dramatische veld.

In de tweede helft probeerde Dedemsvaart nog wel wat aan de achterstand te doen maar creëerde eigenlijk niets. FC Klazienaveen had nog de beste kansen om de 3-0 te maken maar ook zij scoorden niet meer. Dedemsvaart kreeg in de slotfase nog een discutabele strafschop maar ook die werd naast geschoten. Zo bleven de punten in Klazienaveen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Ommen, een onbekende tegenstander die zowel in punten als doelsaldo gelijk staat met FC Klazienaveen.